dimecres, 23 de gener del 2019

Reporters per un dia: CLAUDIA JORDAN

El següent reportatge el tenim farcit d’anècdotes i records:
_________________________________________________________________________________________________________

🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃 CLÀUDIA JORDAN 🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃
_________________________________________________________________________________________________________

Comencem amb la seva família, que ens explica la primera cursa:

"La Clàudia va fer la seva primera cursa amb tres anys; la milla d’Arbúcies, tots eren més grans i quan van donar la sortida es va quedar parada i va preguntar; "què faig?". Li vam contestar; "corre tant com puguis!". Ara farà setze anys i encara ha de parar de córrer... És un sacrifici pels pares portar-la als entrenaments i a les competicions? Mai si la veus amb il.lusió."


El seu actual entrenador, en Miquel Angel, ens la descriu i ens diu les seves aptituds:

"Atleta de la comarca de la Selva nascuda el 14 d’abril de l’any 2003, despunta a les proves de curta i mitja distància. Comença com és natural, en les categories de promoció del CASC i ja molt aviat mostra gran disposició pel camp a través “Cros” i també a la prova dels 1000 m.ll, on realitza la mínima estatal cadet. En aquesta prova aconsegueix una excel·lent marca de 3´08”63 acabant 5ena a la seva eliminatòria dels campionats d’Espanya.
Pel que fa al seu segon any de cadet, la primera meitat de temporada no és gaire destacable per problemes físics, però gràcies a la constància i el treball dur durant tota segona part d’aquesta temporada, com se sol dir, “qui sembra recull”, acaba 6rta al Campionat de Catalunya cadet a la prova de 1000 m.ll.
La Clàudia és una esportista que actualment destaca per la seva perseverança i esforç, és una noia que quan té el dia d’inspiració és capaç d’assolir magnífics resultats. Amb el treball que està fent fa que aquests resultats tinguin continuïtat."


🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽🎽
__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Efectivament, tal com explica en Miquel Àngel la Clàudia va començar essent infantil de primer any i en aquella categoria va participar en tot de proves de mig fons i fons, però també a triple, a llargada i als relleus. A 2000m va aconseguir ser 7a al Campionat de Catalunya de pista coberta. A llargada va aconseguir la 6a posició al Campionat de Catalunya infantil del 2016 i el mateix any, al relleus 4x200, va formar part de l'equip que va quedar 5è al campionat de Catalunya de pista coberta, amb la Clàudia M, l'Èlia i la Paula. Va participar a la primera edició del Campionat d'Espanya Infantil a Valladolid fent el triatló B. A pista coberta va ser campiona de triple salt del Trofeu Natalia Amiel


 




Un cop va passar a la categoria cadet cal destacar la seva participació al XXX Campionat d'Espanya Cadet de pista coberta a Antequera que esmenta en Miquel Àngel, la seva participació al relleu 4x100 del Campionat de Catalunya de Relleus, on es va classificar per a la jornada final amb la Clàudia M, l'Èlia i la Paula, i el 6è lloc a 1000m al Campionat de Catalunya sub16.

Video de la cursa al Campionat d'Espanya, Antequera:







I tot això sense deixar mai de participar al Circuit Gironí de Cros, en el qual no ha faltat a gairebé cap cursa. Primer amb la seva escola i després amb nosaltres, la Clàudia porta participant al Circuit des dels 8 anys, i on les darreres participacions es poden comptar per podis:
2014-2015: Infantil primer     1r
2015-2016: Infantil segons      2na
2016-2017: Cadet primer        2na
2018-2019: Juvenil primer      2na (provisionalment)



La família Coris recorda la primera anècdota de la Clàudia:

"L’any 2011 el Cros de Ventalló encara formava part del Circuit Gironí de Cros, i fins allà vam anar un gèlid matí de desembre. Com que Ventalló és lluny vam portar carmanyoles per dinar, i en buscar un lloc per fer-ho a la vora del Llac dels Gorgs, vam veure que dues famílies més, amb sis nens en total, havien tingut la mateixa idea. Els nens van dinar ràpidament per anar a jugar prop de l'estany i no van parar... fins que va passar el que havia de passar: la nena més gran, de vuit anys, va caure tota ella a l’aigua. Quines eren les famílies? Els Jordan i els Planesas. Quina era la nena que va caure? La Clàudia..."


Finalment, ella mateixa ens explica com veu l’atletisme:

"L'atletisme és un esport dur i quan no estàs preparat per fer les marques que toquen costa seguir el ritme. Per això, m'agrada plantejar-me petits reptes i millores a cada entreno, que fan sentir-te molt satisfet quan veus que el teu cos els va assolint i estàs cada cop més a prop d'aconseguir el que et proposes.


Des de petita sempre he estat una persona que gaudeix molt de la natura i córrer. Això potser em ve de la meva mare, recordo que de vegades anava a córrer amb una amiga seva, i sempre em feia molta il·lusió estirar amb elles i algun cop, fins i tot, quan portaven una estona corrents m'afegia jo a córrer amb elles.


Als 7 anys més o menys, vaig començar a fer atletisme a l’escola Doctor Carulla d’Arbúcies, d’on hi tinc molts bons records. Finalment a infantil de primer vaig començar a entrenar amb en Carles Lombarte.


A partir d'allà he fet un llarg recorregut, on he experimentat moments alegres i d'altres dolorosos, però tot això m'ha ajudat a comprendre l'atletisme i que no tot són somriures, però que al costat d'uns companys (TeaMiquelAngel) i un entrenador (Miquel Àngel) com els que tinc és inevitable no passar-to bé als entrenaments. Perquè al cap i a la fi el que importa no és lo lluny que has arribat, sinó el camí que has traçat per arribar-hi."




🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃🏃__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada